U kunt een e-mail bericht met vragen of opmerkingen over deze   web site verzenden aan:imkerijlansingerland@hetnet.nl

 Laatst bijgewerkt: 13 oktober 2015

 Honing en Royal Jelly

 Belangrijkste onderdelen

 Honing

 Wat is nu precies honing?

 Volgens de warenwet is

honing een zoetstof, verzameld door bijen die de nectar - naast andere in

levende planten voorkomende suiker houdende sappen - op- zuigen, met hun speeksel en maagsap vermengen en vervolgens in raten opslaan om te rijpen.

 Nectar:

 De bijen verzamelen nectar uit klieren onder in de bloem; soms ook van nectar klieren op andere delen van de plant Maar ook zoetstof die door bladluizen wordt afgescheiden, de zgn. honingdauw. Nectar bevat veel water; dit verschilt per plant,per gebied en per jaargetijde en varieert tussen soorten enkelvoudige suikers, mineralen, stuifmeel pollen en sporenelementen. Tevens heeft nectar per bloem soort een typische smaak, geur en kleur.

 Soorten honing

 Wanneer nectar voornamelijk van één bloem soort wordt gewonnen krijgt de honing de naam van die bloem, bijvoorbeeld koolzaad honing, klaverhoning, lamsoor honing, linde honing of heidehoning.

 Pure Royal Jelly,een krachtbron van natuurlijke vitaminen voor meer energie,kracht, vitaliteit en gezondheid

 Royal Jelly wordt aan gemaakt in de kaak klieren van jonge werkbijen, het is een geel witte gelei met een prikkelen de smaak en is alleen voor de bijenkoningin bestemd. Dat Royal Jelly een hoogwaardige stof is, blijkt uit het volgende:

de koningin die in haar gehele groeiperiode met Royal Jelly is gevoed, wordt vijf dagen eerder geboren en is zelfs tweemaal groter dan een gewone werkbij.

 Vanwege de opbouwende, stimulerende en vitaliserende eigenschappen is pure Royal Jelly een natuurproduct dat bij uitstek geschikt is voor

personen die geestelijk en lichamelijk ernstig

zijn vermoeid, uit balans

zijn geraakt en willen aansterken of op krachten willen komen

 . Kortom, zuivere Royal Jelly is één van de waarde volste

en krachtigste natuurproducten voor het opbouwen en handhaven van de algehele conditie, vitaliteit en gezondheid.

 Algemeen Gebruiksadvies:  Puur vloeibaar: dagelijks 0.5 ml (mag ook met yoghurt worden ingenomen) Extra geconcentreerd: dagelijks 1 â 2 capsules (met water wegslikken)

Beste resultaat bereikt men ‘s morgens op de nuchtere maag.

 Honing bevat gemiddeld:

 Water 17,2% (moet minder zijn dan 21%), vruchten- suiker (fructose) 38,2%, druivensuiker (glucose) 31,3%, meervoudige suikers 10,1%, verder enzymen, vitaminen, mineralen, zuren, animo zuur, inhibitie (een verzameling stoffen die de ontwikkeling van bacteriën tegengaat) en aroma stoffen. De suikers in de honing worden direct in het lichaam opgenomen. Daardoor geeft honing snel energie. Honing is daardoor een zeer gewaardeerde natuurlijke voedingsstof en voor velen een ware delicatesse!

 Wat kunt u allemaal met honing doen?

 Er is geen grotere beloning dan een boterham. met honing. Ook is honing heerlijk gemengd met yoghurt, of kwark met noten. Honing op een schaafwond en bij brandwonden werkt desinfecterend (alleen koud geslingerde honing gebruiken).

 Door permanent gevoed te worden met de gelei, krijgt ze een enorme weerstand tegen vele ziekten en wordt zij vele jaren ouder dan haar onderdanen. Maar het meest opzienbarende is de vruchtbaarheid en de energie van haar om in de intensieve broed- periode per dag meer dan haar eigen lichaamsgewicht aan eitjes te leggen.

 Royal Jelly is niet alleen van levensbelang voor de bijenkoningin, de unieke vloeibare gelei .bevat ook voor de mens een overvloed aan hoogwaardige op bouwstoffen o. a. vitaminen B1, B2, B3 B5, B6, B7, B8, B9, B12, vitamine C, 22 essentiële aminozuren, mineralen, spoor elementen, groei- en antibacteriële stoffen.

 Pure Royal Jelly wordt aanbevolen bij / voor.

Verbeteren van de geestelijke- en lichamelijke conditie, (top)sport prestaties, (over) vermoeidheid, overgangsklachten, stress, depressies, vitaliteitsverlies examenvrees, concentratieproblemen, slapeloosheid, vitamine tekorten (bij o. a.

chemotherapie en vermageringsdieet).

Voorts verbetert het de stofwisseling, is het een antibiotische middel en bevat vele unieke bestanddelen die invloed hebben hij het verbeteren van de conditie van de huid en de haargroei.

Tevens normaliseert het de seksuele functies en ouderdom's klachten.